dimarts, 3 de març del 2015

Comunicat davant l'acte d'inauguració de l'Hospital de Llíria

Un acte marcat per les identificacions, les retencions i les intimidacions. 





Aquest matí ha tingut lloc la inaguració l’Hospital de Llíria. Aquesta obertura arriba acompanyada d’una total desinformació cap a les veïnes de la comarca respecte les condicions i característiques dels serveis sanitaris que proporcionarà l’hospital. Ara per ara, només tenim clares dues qüestions: 


  1. Serà un hospital auxiliar de l’hospital Arnau de Vilanova de València.
  2. Arriba després de 12 anys de falses promeses i amb una publicitat institucional clarament partidista de cara a les properes eleccions municipals.

Durant les darreres setmanes han aparegut als mitjans de comunicació diferents notícies que denunciaven l’estat precari de l’Hospital a pocs dies de la seua inauguració, així com també diferents crítiques per part de les treballadores sanitàries sobre les instal•lacions i les condicions insuficients de l’Hospital, entre altres.

Tot i l’alegria de poder tenir, per fi, un hospital que semblava no arribar mai, hem de practicar la democràcia i no oblidar la història d’aquest hospital. En temps pre-electorals és habitual que els partits que governen realitzen tot allò que no han fet durant quatre anys (en aquest cas, dotze), dos mesos abans dels comicis, amb la finalitat d’enganyar i confondre a les veïnes.

Per això, volem fer un exercici de memòria col•lectiva sobre la història de l’hospital de Llíria: Fou durant la primavera de 2003 que, l'actual alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo es es presentava a les eleccions amb el lema " Tu futuro, Nuestro compromiso" i prometia a les veïnes del poble que construiria un hospital per a la nostra comarca. Al mateix temps, Serafín Castellano (en aquell moment Conseller de Sanitat i, actualment, Delegat de Govern al PV), va assegurar que "Llíria tendrá en breve un hospital".

Passaren els anys i la legislatura acabava, llavors pocs mesos abans de les següents eleccions, al febrer del 2007 Manuel Izquierdo acompanyat del President de la Generalitat, Francisco Camps posà la primera pedra de l’Hospital, assegurant que "les obres de l'hospital finalitzarien al desembre del 2008". Arribà desembre del 2008: i digueren que durant la primavera del 2009; després que si durant el primer trimestre del 2010, el segon...; i finalment “que si estem en crisi i no hi ha diners; problemes amb el finançament, portes tapiades, etc. I així fins a l'any 2015.

Davant tots aquests fets Arran Camp de Túria hem volgut fer acte de presència i concentrar-nos davant l’hospital en l’acte d’inauguració d’aquest matí on, entre d’altres, hi ha assistit el Ministre de Sanitat, Alfonso Alonso; el President de la Generalitat, Alberto Fabra; així com l’arquebisbe de València, el Cardenal Antonio Cañizares qui ha beneït l’hospital. 

Tot i tractar-se d’una protesta pacífica, la Guàrdia Civil espanyola ens ha retingut quan accedíem en cotxe al recinte de l’hospital durant més de 20 minuts. Durant la retenció ens han practicat dues identificacions consecutives per tal d’allargar la retenció i no ens han deixat anar fins que ha arribat el Ministre de Sanitat i ha entrat al recinte. Una volta arribats a l’hospital, la mateixa policia espanyola ens ha impedit apropar-nos al recinte. En eixir del recinte de l’hospital la Guàrdia Civil ens ha practicat una tercera identificació. És per tot això que des d’Arran Camp de Túria volem manifestar que: 

  1. El fet que les identificacions només s’hagen practicat a les militants de la nostra assemblea abans fins i tot d’entrar al recinte i, per tant, de mostrar cap pancarta o actitud de protesta, és una clara mostra del control i de la persecució policial cap al jovent organitzat a la nostra comarca. 
  2. Cap intimidació ni cap actitud repressiva aconseguirà que deixem de dur a terme la nostra activitat política al Camp de Túria. 
  3. L’actitud de la Guàrdia Civil aquest mati té una clara finalitat política: la de silenciar qualsevol tipus de veu discordant amb els governs local, autonòmic i estatal. En aquest sentit, una vegada més, els qui haurien de ser els garants del drets i llibertats dels ciutadans han impedit que exercim els nostres drets legítims de manifestació i llibertat d’expressió de manera efectiva. 
  4.  Rebutgem el paripé realitzat aquest matí pels polítics així com la participació en l’acte de l’arquebisbe de València, un fet que demostra una vegada més, la complicitat entre l’Estat i l’Església Catòlica ultraconservadora. 
  5. Finalment exigim uns serveis sanitaris públics i de qualitat, adaptats a les necessitats reals dels veïns i veïnes de les comarques del Camp de Túria i els Serrans. 

Per una sanitat pública i de qualitat
Llíria, 3 de març de 2015
Arran Camp de Túria