FORMACIÓ

Documents per a la formació i d'accés lliure de tothom. 

La formació és una eina imprescindible per poder entendre tot el que passa als Països Catalans i al món. És necessari i enriquidor que cadascú de nosaltres ens nodrim de fonts crítiques i diverses, per tal de poder desenvolupar així un pensament propi, crític i transformador, allunyat dels dogmatismes establerts.


Idees per entendre la crisi econòmica i les seues conseqüències (Endavant – OSAN)
Aquest document pretén exposar amb brevetat algunes de les idees necessàries per entendre la crisi econòmica, assumint que es tracta d’un fenomen indestriable del funcionament del sistema capitalista.En relata els esdeveniments més destacats que s’han anat succeint i les conseqüències que ha provocat, des d’una òptica anticapitalista i posant accent en les repercussions sobre la classe treballadora. Llegir.

Per què diem no a la Unió Europea (Endavant-OSAN)
L’objectiu d’aquest text és donar eines pel debat, l’anàlisi i la construcció de discurs crític al voltant del procés de construcció de la Unió Europea. El text explica d’una manera bàsica i entenedora el projecte de la UE, el seu funcionament, les seues polítiques així com una sèrie de propostes per a fer front a l’actual deriva neoliberal. Llegir.

30 Anys de reformes laborals: 30 anys de retrocessos en els drets de la classe treballadora catalana (Endavant – OSAN)
En el context actual de crisi, patronal, govern i sindicats majoritaris ja preparen una nova reforma per al 2010 amb l’objectiu de tornar a carregar el cost de la crisi sobre els i les treballadores amb noves retallades de drets i més precarietat. Aquest llibret publicat per Endavant fa un repàs dels últims 30 anys de reformes laborals, que precisament han estat 30 anys de contínues retallades dels drets de la classe treballadora. Llegir

Crisis i dones: per una nova organització social dels treballs i del temps (Endavant – OSAN)
El present document està emmarcat en la situació actual de crisi econòmica i en pretén fer visibles i denunciar les conseqüències sobre les dones, ja que els efectes de les crisis són més nefastos sobre aquells col·lectius que es troben en pitjors condicions de partida. en aquest llibret partim de tenir en compte l’origen de la situació desigual d’homes i dones, les causes i la seva evolució fins a arribar als nostres dies, per analitzar els efectes de la crisi en els diferents àmbits en què es manifesten les condicions d’opressió de les dones. Llegir

El municipalisme i la Unitat Popular (Endavant – OSAN)
Reflexions per a la construcció dels Països Catalans. Com a la resta de la Unió Europea són temps difícils per a la classe treballadora. En concret, als Països Catalans, les agressions dels estats capitalistes espanyol i francès sobre les classes populars són cada vegada més punyents. Assistim a una reculada històrica en els nostre ja malmesos drets nacionals i socials. El debat sobre el paper de l'Esquerra Independentista a les institucions de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), esdevé també més viu i necessari. Llegir.