dijous, 20 d’agost del 2015

ARRAN Camp de Túria i el SEPC València davant la readmissió de Matisyahu al Rototom




Com bé sabem, el festival de música Rototom-Sunsplash que es celebra aquests dies a Benicàssim (La Plana Alta), va incloure al seu cartell el cantant sionista conegut com Matisyahu. Les companyes del moviment internacional de Boicot, Desinversions i Sancions a l’Estat d’Israel (BDS) al País Valencià recorden que Matisyahu ha arribat a afirmar literalment que “mai ha existit un país anomenat Palestina”, i que ha justificat crims de guerra i violacions dels drets humans per part de l'Estat d'Israel com l’atac a la Flotilla de la Llibertat que va acabar amb una desena d’activistes assassinats al 2010: (http://www.thejc.com/arts/music/33123/the-moment-when-matisyahu-lost-his-cool)




A més a més, Matisyahu ha posat la seua música al servei del lobby pro-sionista dels Estats Units que defensa l'apartheid (https://twitter.com/AIPAC/status/563710796287721472) i ha col·laborat en actes de recollida de diners per a les forçes armades d’Israel ( http://observer.com/2007/12/at-fidf-gala-guests-treated-to-reggae-rice/). De la mateixa manera, en lletres com les de la cançó "Heights" fomenta l'assassinat:

"I come with consciousness as my sword
I slay all of them
crazy murderers are bound to be prey
[...] I'm dropping bombs on your moms yes unto your dismay"

Traducció:
("Vinc amb una consciència com la meua espasa
Jo mataré a tots ells
assassins bojos estan obligats a ser presa
[...] Estic deixant caure bombes sobre les vostres mares fins la vostra consternació")"


Arran d’aquesta situació, les companyes del BDS-País Valencià van encetar una campanya per demanar al Festival Rototom-Sunsplash que reconsiderara la seua postura, i que no permetera l’actuació d’aquest cantant sense que Matisyahu es retractara de la seua defensa dels crims israelians, posicionant-se a favor del compliment del dret internacional.

Després de setmanes de campanya i gràcies al suport rebut per part de nombroses organitzacions, artistes i col·lectius, el Rototom va cancel·lar l’actuació de Matisyahu. Hui ens arriba la notícia de la readmissió de l’artista al festival. Aquest fet és una conseqüència de la coacció del lobby sionista, que ha assetjat les xarxes socials del moviment pro-palestí els últims dies.

Des del SEPC València i ARRAN Camp de Túria volem denunciar la campanya mediàtica encetada per mitjans de comunicació, institucions polítiques i l’organització del Rototom-Sunsplash contra la tasca del BDS, una organització internacional solidària amb el poble palestí sorgida a partir de la crida del poble palestí. Les forces afins al sionisme que representa aquest cantant han acusat al BDS-País Valencià de realitzar amenaces i coaccions, criminalitzant aquesta organització i engegant una campanya de por contra les que creiem en la llibertat dels pobles, a més d’amagar els vertaders arguments del boicot contra Matisyahu arribant a acusar el BDS de racista i antisemita.

Volem recordar que la campanya per a la cancel·lació del concert no ha estat en cap moment promoguda per la religió del cantant, sinó per la seua postura sionista i per la seua justificació de la violència contra les persones palestines, que ell mateix ha fet pública. Una vegada més, podem observar com els Estats manipulen l’opinió pùblica i jutgen i reprimeixen els col·lectius que treballen des de la base criminalitzant-los. La connivència amb el cantant i els atacs al BDS País Valencià per part de mitjans de comunicació i institucions polítiques dóna ales al sionisme i a l’Estat d’Israel per continuar la destrucció del poble palestí. Les militants del SEPC València i ARRAN Camp de Túria volem donar tot el nostre suport al col·lectiu BDS País Valencià i demanem públicament la retirada de l’artista del cartell del Rototom.


Només hi haurà pau, amb justícia.
Visca Palestina lliure