dilluns, 16 de novembre del 2015

No és cap crisi humanitària. Es diu imperialisme!

Nou mural a Llíria
Des d’Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista, fem una crida al jovent de classe treballadora arreu dels Països Catalans a potenciar la solidaritat internacionalista amb qualsevol persona migrada amb independència de la falsa dicotomia que se’ns vol presentar des dels discursos hegemònics i que diferencia entre “refugiats” i “immigrants”. Com a socialistes i feministes, és per nosaltres un deure no caure en la trampa dels estats capitalistes de la Unió Europea, que de sobte ens volen fer creure que han despertat davant una teòrica crisi de les refugiades, quan feia escassos mesos es tapaven els ulls amb els milers de persones que s’ofegaven a la mediterrània en l’intent de trobar una vida més digna.

Amb independència de si la raó de ser del fet migratori és una persecució estrictament política, o si ho és del tipus social o econòmic, totes elles tenen una causa comuna: l’imperialisme. Els Estats Units d’Amèrica mitjançant la ingerència directa i el finançament de grups feixistes com ara l’Estat Islàmic, pretenen desestabilitzar regions senceres. L’Iraq, Síria, Líbia o el Kurdistan, són només alguns exemples dels llocs de procedència de les refugiades que es veuen forçades a immigrar a causa de l’intent dels EUA de no perdre la seua hegemonia a escala global i col·locar governs titella que responguen a la seua voluntat. Tota una sèrie d’agressions imperialistes que, per garantir el sacsejament dels territoris envaïts, tenen el suport directe dels estats membres de l’OTAN (l’espanyol i el francés entre ells) i amb la complicitat de la Unió Europea.

L’actual flux migratori no respon per tant a una crisi dels refugiats, de la mateixa forma que la situació a la franja de Gaza no és una crisi humanitària, sinó el resultat de les polítiques sionistes que, com en el cas dels centenars d’assassinats pel cop d’estat a Ucraïna, són la conseqüència directa dels règims feixistes promoguts per les potències occidentals.

És per això que des d’Arran ens situem amb tanta contundència contra l’imperialisme. No per abstraccions teòriques que no tenen en compte la situació d’emergència, fam i misèria que pateixen milers de persones al món. Sinó precisament perquè entenem que per combatre qualsevol actitud racista i xenòfoba amb les nouvingudes als Països Catalans cal que identifiquem l’enemic comú que compartim les classes populars. Perquè considerem que més prompte que tard aquestes persones hauran canviat la seua condició de refugiades per la d’explotades a l’Europa del capital. I perquè el que ens caldrà llavors serà compartir lluites i posar-nos totes juntes al mateix costat de la trinxera, el de la classe treballadora, el de les desposseïdes del món.
No a la dictadura de les multinacionals! Sí a l’Europa dels pobles!
Enfortim la solidaritat internacionalista! Destruïm l’imperialisme!


Fem nostre el crit que diu cap persona és il·legal, però també el que resa yankees go home i el que volfora a les forces d’ocupació. Encoratgem a qualsevol jove de classe treballadora, vinga d’on vinga, a fer seua la lluita pel socialisme, pel feminisme i per la plena independència dels Països Catalans.